Dűlők, borok, borászok, kik a természet adottságait ötvözik gondolataikkal…
Fedezd fel Tarcal borvilágát, keresd fel pincéit és érezd jól magad

Andrássy Rezidencia Wine & Spa Hotel étterme, az Esszencia Étterem

Egyedülálló miliő, gourmet fogások és a tokaji borrégió legkiválóbb nedűi. Ezekkel várja vendégeit az Esszencia Étterem, ahol több mint 80 féle tokaji bor és a hagyományos értékekkel ötvözött nemzetközi konyha különlegességeiből válogathatnak a vendégek. A’la carte étlap, hetente frissülő menüajánlatok, a tradicionális magyar konyha ízei modern felfogásban, pezsgős büféreggeli, a szálloda vendégei részére félpanziós menüválasztásos vacsora, akár 90 fős csoportok számára személyre szabott ajánlatok.

www.andrassykuria.hu
+36 (47) 580 015
Tarcal
Távolság: 700 m
Image
Image

Az Ösvény projekt kavézó

Újhullámos kávézó Tarcalon.
Szőlőhegy utca 1.
azosvenykavezo@gmail.com

Basilicus Borkultúra Központ

A birtok hét hektárnyi szőlője hat dűlőben helyezkedik el, zömmel Tarcal határában, mely ültetvényeken mind a hét, Tokajban engedélyezett szőlőfajta megtalálható, így furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta, kabar és a purcsin, művelésük pedig biomódszerekkel történik. A borkészítésre a minimális beavatkozás, fajélesztő használata, főként hordóban történő erjesztés és időnként a hordós érlelődés a jellemző. Nemcsak kóstolókat, tokaji mesterkurzusokat tartunk, de akár 100 fő részére tudnak helyszínt biztosítani magán és céges rendezvények számára.

www.basilicus.hu
+36 (70) 338 0038
Tarcal
Távolság: 50 m
Image
Image

Dorogi Testvérek

Dorogi Testvérek

A mindössze fél hektáros kis családi birtok 1999-es alakulása óta hét hektárosra hízott, köszönhetően a család következetes munkájának.

A pince az abszolút természetesség híve, a borok fahordóban erjednek, az erjesztés spontán zajlik. Céljuk az édes borok terén egyensúlyban lévő illatos, krémes textúrájú bort készíteni, ahol a fajta és a terroir egymás értékeit kiemelve és kiegészítve harmóniában jelenik meg a palackban.

„Tokaj nekem lehetőséget jelent a folyamatos tanulásra.” /Dorogi István/

+36 (20) 957 6470
Tarcal
Távolság: 700 m

Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** Étterme

A kastélyszálló éttermében 60 fő tud egyszerre étkezni, ahol a birtok borainak színvonalához méltó fogásokat Solymosi Attila séf készíti. A konyhatechnológia nemzetközi jellegű, az alapanyagok és ízösszetételek pedig alapvetően hazaiak, de időnként feltűnik egy-egy határon túli területekre jellemző hozzávaló vagy ízvilág is a rendszeresen megújuló étlapon. A borvacsoramenük esetében az ételeket kifejezetten boraikhoz igazítva készítik.

www.grofdegenfeld.com
+36 (47) 580-400
Tarcal
Távolság: 1,5 km
Image
Image

Kern Pince

A Kern Pincészet azzal a céllal alakult, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával.

A palackokba a gyümölcs legjava kerül, a lehető legkevesebb beavatkozással, így bemutatva mind a fajták, mind a területek sokszínűségét és különlegességét. 

A csendes borok mellett hagyományos eljárással készítenek pezsgőt is.

„Tervünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták “felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva.” /Kern Pál/

www.kernwines.com
Távolság: 750 m
Tarcal
+36 (30) 943 5252

Kikelet Íz műhely

A francia-magyar borász páros 2015-ben megalkotott Íz műhelyében a borokon túl kávéval, szörpökkel, sütikkel is várják az Áldó Krisztus szoborhoz vezető úton haladókat csodálatos kilátással rendelkező teraszunkon.

www.tokajkikelet.hu
+36 (30) 636 9046
Távolság: 700 m
Tarcal
Image
Image

Kikelet Pince

A Kikelet Pince egy családi pincészet, mely 2002-ben jött létre egy ifjú pár történetének kezdetén. Berecz Stéphanie Franciaországból, a Loire völgyéből származik, aki Tokaj-Hegyaljára érkezett gyakorlatot szerezni miután borász mérnök végzettséget szerzett Bordeaux-ban. Itt ismerkedett meg Zsolttal és innen indul a Tokaj Kikelet Pince története.

„Elfogadjuk az évjárat adottságát, mert szerintünk nem célra vezető, ha a természet ellen dolgozunk. Egyes évjáratok a száraz bor készítésének, más évjáratok pedig az édes bor készítésének kedveznek.” / Berecz Stéphanie/

Tarcal
+36 (30) 636 9046
www.tokajkikelet.hu
Távolság: 700 m

Majoros Birtok

A Majoros Birtok a borkóstolás és pincelátogatás mellé helyi kézműves sajtokat, kávét, szörpöket és különleges hamburgert, baráti, családi, céges és klubrendezvények szervezését, lebonyolítását kínálja a birtokra ellátogatóknak.

A lehető legtermészetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítés hívei, ahol igyekeznek minden évjárat kiemelkedő értékeit és dűlőjegyeit megmutatni.

„A bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek én részese lehetek.” /Majoros László/

www.majorosbirtok.hu
+36 (30) 758 1021
Tarcal
Távolság: 1,7 km
Image
Image

Myrtus Pince

A szülők által alapított, a tokaji Kopasz-hegy lábánál fekvő birtokot 2008-ban vette át a második generáció, és alapították meg a Myrtus Pincét. Ebben az évben készültek első boraik is. A birtok a tarcali pincesoron fekszik. A két és fél hektár szőlőterület a Vigyorgó, a Mester-völgy és a Lestár Dűlőkben találhatóak. Céljuk a szép, jó egyensúlyú borok készítése a tokaji borok szeretőinek.

„Élj egészségesen, bőségben, és add át ezt az örömöt, élményt másoknak is!” /Keresztes Ákos/

www.alapbor.hu
+36 (20) 240 4379
Tarcal
Távolság: 950 m

Myrtus Borbár és Vendégház

Tokaji Borok és helyi gasztro termékek + finom kávé.

„Élj egészségesen, bőségben, és add át ezt az örömöt, élményt másoknak is!” /Keresztes Ákos/

www.alapbor.hu
+36 (20) 240 4379
Tarcal
Távolság: 500 m
Image
Image

Matyisák Vízkeleti Borászat

A pincészet alapítóinak célja egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.

Amellett, hogy nagy odafigyeléssel és a hagyományok tiszteletben tartásával készítik aszúikat, eszenciáikat, szamorodniaikat, száraz boraiknál már a modern személet a jellemző. Boraik kézműves jellegét tovább erősíti, hogy a borok készítésénél saját kádárüzemükből származó szerednyei hordókat használnak, így még inkább egyedi, s jól felismerhető stílust tudtak kialakítani.

www.matyisakvizkeletipinceszet.hu
+36 (20) 243 0710
Tarcal
Távolság: 250 m

Pataky Borporta

A nyolcvan főt befogadó történelmi hangulatú Pataky Pincében megkóstolható Tokaj-hegyalja széles borválasztéka a furminttól az esszenciáig. A pincészet tulajdonosa tizenkét év polgármesterség után nyugállományba vonulva szenteli minden energiáját a vendéglátásnak, a falusi turizmusnak, a bor-gasztronómiának.

Igazi hagyománytisztelő borkóstolók és borvacsorák a Kopasz-hegy déli lábánál meghúzódó szőlőtáblák alatt elhelyezkedő borospincében.

www.patakyborporta.hu
+36 (30) 813 1704
Tarcal
Távolság: 150 m
Image
Image

Szusszanó Falatozó az Áldó Krisztus sétányon

Hangulatos kis vidéki falatozó az Áldó Krisztus szoborhoz vezető Könyves Kálmán utcában. Kínálatukban klasszikus büfé termékek, hamburger, gyros tál, sült halak, palacsinta és kézműves fagylaltok szerepelnek szezonálisan a tavasztól őszig tartó nyitva tartás alatt.

+36 (20) 398 0265
Tarcal
Távolság: 750 m

Tarcal Csárda

Barátságos, házias vendéglő azok számára, akik a magyaros fogásokat és a kiadós adagokat részesítik előnyben. Az étlapon megtalálhatóak a magyar konyha jól megszokott fogásai, a cigánypecsenye, harcsapaprikás, csülökpörkölt és a babgulyás. Mindezek mellett pedig rendelhetőek pizzák is sokféle ízben, választható alappal, és kenyérlángos is, valamint gyros a gyorsételek rajongóinak kedvében járva.

www.tarcalicsarda.hu
+36 (47) 380 757
Tarcal
Távolság: 1,2 km
Image
Image

Tassonyi Kávézó és Borozó

Egy hangulatos kis kávézó és borozó a település kulturális központjában, a „6 puttonyos Borfaluban”. Egy igazán ízlésesen kialakított vendéglátó egység, ahol élvezhetjük a városi kávézók hangulatát, elegyítve a Tokaji borvidéken élő emberek vendégszeretetével. A borkóstolók mellett cukrászsütemények, kávétermékek és üdítőitalok gazdagítják a kínálatot.

+36 (20) 461 1577
Tarcal
Távolság: 350 m

Terrapolis - Vendégasztal és kert

Az ökológiai gondolkodás és tett helyszíne egy permakultúrás, vegyszermentes kertben és annak konyhájában. Milyen az, amikor az asztal és a kert, növény, ember, állat, kő összeér és összeérik. Ételek. Megkóstolhatod a zöld levest maceszgombóccal, a laboda tazsint vagy olyan salátát, amiben húsznál is több növény van. Vagy valami mást, ami éppen terem.

terrapolistarcal.blogspot.com
+36 (20) 381 7172
Tarcal
Távolság: 800 m
Image
Image

Világörökségi Bormúzeum

A világszerte ismert Tokaji borról, a szőlőfeldolgozás és borkészítés munkálatairól és hagyományairól kaphatunk teljes képet a város kulturális negyedében álló, háromszintes épületben, ami mindemellett az európai világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik. A Tokajba érkező turisták Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek a korszerű technika segítségével, interaktív módon.

www.bormuzeum.eu
+36 (47) 552 050
Tokaj
Távolság: 9,6 km

Zempléni Sajt

A 2013-ban alapított manufaktúrában a régi idők sajtkultúrájának folytatása, minőségi, természetes termékek előállítása történik. A sajtműhelyben saját termelésű magyar tarka tehéntejből készítik sajtjaikat. Minden terméküket kíméletesen pasztörizálják a jobb minőség elérése érdekében, így készül a Bodrogközi Rúzsos, a Zempléni érlelt, a Rózsaborsos, Kakukkfüves, Füstölt, Gomolya és Camembert típusú sajtjaik mellett a krémsajt, joghurt és a vaj is.

Tarcal
Távolság: 400m
Image