Történelmi időutazásra hívnak a több száz éves épületek.
Várak, múzeumok, a természet alkotásai várnak rád Tokaj-hegyalján.

Image

Áldó Krisztus szobor és panorámasétány

Gyönyörű, parkosított, pihenőhelyekkel ellátott sétány vezet végig a domb tetején lévő szoborhoz, melyet 2015-ös felállítása óta turisták ezrei látogattak meg, és amely a több mint 1400 km-es Mária út egyik megállóhelye.

A dombra felérve szemet gyönyörködtető körpanoráma tárul elénk a lábunk alatt elnyúló Tarcallal, Tokaj-hegyalja hegyvonulataival és szőlőtábláival.

Tarcal
Távolság: 2.500 m

Boldogkő vára

Magyarország egyik legkülönlegesebb vára, melyen jelentős átalakítások történtek 2003-mas felújítása során. Ekkor épült meg a lélegzetelállító kilátást nyújtó gyilokjáró is. Az alsó vár udvarában találjuk a középkori kohót, a felső várban a Palotaszárnyat az ezer figurából álló ólomkatona-kiállítással. Malom-bástya, Oroszlánszikla, helytörténeti-, ásvány-, címer- és zászlókiállítás, börtön- és kínzókamra is szerepel a kihagyhatatlan látnivalók között.

Boldogkőváralja
Távolság: 34 km
Image
Image

Fesztiválkatlan

Nem kell messzire mennünk Tarcaltól, ha kulturális, szemléletfejlesztő csemegére vagy zenés kikapcsolódásra vágyunk, ugyanis a tokaji Fesztiválkatlan évről évre színes programválogatással várja a kikapcsolódni vágyó helyieket és turistákat. A Bodrog folyó közelsége és a Fesztiválkatlant körülölelő sziklafal egyedi atmoszférát kölcsönöznek. A szezonálisan működő nagyszínházon túl egész évben működő rendezvénytér, önálló vizesblokkok, büfék, belső galéria, hatalmas erkélyek és konferencia-szobák szolgálják a rendezvényeket.

Tokaj
Távolság: 9 km

Hajókirándulás

Nem szabad ellenállni a Tisza és a Bodrog folyók csalogatásának! Induljunk egy csendes sétahajókázásra Tokajból.

A menetrend szerinti sétahajójáratokon a hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett, ott visszafordul, majd a Tiszán a strandig megy és 50 perc elteltével ugyanott köt ki, ahol a vendégek beszálltak.

Indulás: a közúti híd alatti nagy parkolóból
Tokaj
Távolság: 9,5 km
Image
Image

Szerencsi Rákóczi-vár

A történelmi épületeket kedvelők figyelmébe ajánljuk a Szerencsi Rákóczi-várat, mely Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára. A 16. század közepén a török hódítás és a belső viszályok időszakában szükség volt Tokaj megerősítése és a nagy fontosságú kereskedelmi utak ellenőrzésére. Így épült hát 1557-58 telén a szerencsi erődítmény, mely az évszázadok alatt több rekonstrukción átesett, és ma már csak nyomait találjuk egykori funkciójának.

Szerencs
Távolság: 13 km

Tokaji Múzeum

Ha mindent tudni akarsz Tokajról és a Tokaji borvidékről, akkor a tokaji Múzeumban erre van lehetőséged. Kiállítások, múzeumi órák, tematikus és kézműves foglalkozások, tárlatvezetés és nyári napközis tábor várja az érdeklődőket az egykor kereskedőfamíliák tulajdonában lévő, egyemeletes, gazdagon díszített polgárházban.

Tokaj
Távolság: 9,5 km
Image
Image

Világörökségi Bormúzeum

A világszerte ismert Tokaji borról, a szőlőfeldolgozás és borkészítés munkálatairól és hagyományairól kaphatunk teljes képet a város kulturális negyedében álló, háromszintes épületben, ami mindemellett az európai világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik. A Tokajba érkező turisták Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek a korszerű technika segítségével, interaktív módon.

Tokaj
Távolság: 9,6 km